Πρόγραμμα Μουσείου Μετεωριτών -Ιανουάριος 2019

Πρόγραμμα Μουσείου Μετεωριτών Σεπτέμβριος 2019 -Δεκέμβριος 2020

Θεματολογία Παρουσιάσεων που μπορείτε να διαλέξετε:
1) Η Δημιουργία του Ηλιακού μας Συστήματος
2)Μετεωρίτες -Η Πορεία προς την Γνώση
3) Μετεωρίτες στους Αρχαίους Λαούς & Στην Αρχαία Ελλάδα
4) Κρατήρες Μετεωριτικής Προέλευσης στον Πλανήτη μας και το Ηλιακό μας Σύστημα
5) Οι Λίμνες Ζερέλια αποκαλύπτουν τα Μυστικά τους
6)Η Σύγχρονη Ιστορία της Αστρονομίας & της Επιστήμης των Μετεωριτών
7)Μετεωρίτες στην Αρχαία Ελλάδα
8) Σεμινάριο στην Αναζήτηση & Αναγνώριση Μετεωριτών
9)Από το Big Bang στο Σήμερα -Οι Σύγχρονες Κοσμολογικές Θεωρίες για  την Δημιουργία του Κόσμου & της πιθανότητας Ύπαρξης Νοήμων Ζωής στο Σύμπαν
10) Η Θεωρία της Πανσπερμίας – Από τον Αναξαγόρα & τους Προσωκρατικούς στην σύγχρονη Επιστήμη των Μετεωριτών

Προγραμματίστε  την Επισκέψη σας  με Διαδραστική Ξεναγήση  μέσα από Γιγαντοοθόνη στον εκθεσιακό Χώρο του  Μουσείο Μετεωριτών και στην Πραγματική Ιστορία Δημιουργίας του Ηλιακού μας Συστήματος & τους Μετεωρίτες σε γκρουπ 3-30 ατόμων  κατόπιν συνεννόησης στο 210 2011543 & 6945 822710
(Καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή)

Αξιότιμες κυρίες & κύριοι,
θα θέλαμε να  ενημερώσουμε  το σχολείο σας για την λειτουργία του Πρώτου Μουσείου Μετεωριτών στην Ελλάδα, όπου υπάρχει η δυνατότητα  είτε για κλείσιμο  παρουσιάσων στο σχολείο σας, είτε  για μία επίσκεψη στο  Μουσείο Μετεωριτών μόλις 100μ από στον Σταθμό Ηλεκτρικού στον Αγ. Ελευθέριος – στην οδό Ιακωβίδου 27 στα Πατήσια.(εύκολη πρόσβαση με πούλμαν)
Η  θεματολογία των παρουσιάσεων στο Μουσείο μέσω γιγαντοοθόνης, τάμπλετ, διαδραστικού υλικού, μικροσκοπίου , κλπ. αφορά τους Μετεωρίτες , τους Αστεροειδείς, την Αστρονομία  & την Δημιουργία του Ηλιακού μας Συστήματος, με πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τον μοναδικό τρόπο που οι μετεωρίτες, ως αγγελιοφόροι του διαστήματος,  μπορούν να μας  διηγηθούν.
Περισσότεροι από 500 Μετεωρίτες σε μέγεθος μέχρι και 6.5 κιλών από την Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών, από Πλανητοειδείς και από Κομήτες που εμπεριέχουν  αναγνωρισμένα σύνθετη οργανική ύλη & αμινοξέα φτιαγμένα στο διάστημα …….!!!!
Μετεωρίτες από την Σελήνη , τον Άρη & τον Ερμή μας διηγούνται την εκπληκτική ιστορία της δημιουργίας των Πλανητών και της ύπαρξης νερού και πιθανής ζωής στον Άρη…..!!!!
Μέσα από Διαδραστικά Δρώμενα & Παιχνίδια μπορείτε να κερδίσετε και εσείς αυθεντικούς μικρούς μετεωρίτες ηλικίας 4,56 δις χρόνων ή να αγοράσετε αυθεντικό μετεωριτικό υλικό από το Ηλιακό μας Σύστημα από  μόλις 5 ευρώ……..
Εκπαιδευτικά δρώμενα με Αστεροειδείς & Κρατήρες Μετεωριτικής Προέλευσης και φυσικά για το Ηλιακό μας Σύστημα. Τέλος μέσα από διαδραστικά παιχνίδια οι μαθητές του σχολείου σας – θα μπορούν να κερδίσουν μικρούς αυθεντικούς μετεωρίτες.
Η συνολική διάρκεια της παρουσίασης  μπορεί να  πραγματοποιηθεί από   1:30 έως 2:00 ώρες κατόπιν συννενόησης.
Ταυτόχρονα με την έκθεση αυθεντικών μετεωριτών, οι μαθητές μπορούν να δουν, να αγγίξουν & να εξετάσουν μετεωρίτες  μαθαίνοντας την πραγματική ιστορία δημιουργίας του Ηλιακού μας Συστήματος.

Το κόστος  επίσκεψης στο Μουσείο Μετεωριτών για σχολεία ανέρχεται μόλις στα 3 € ανά μαθητή και μπορούν να φιλοξενηθούν ταυτόχρονα    50 -120 μαθητές –  ενώ για την συμμετοχή σε εκπαιδευτικά δρώμενα στο διπλανό κλειστό γήπεδο του Σπορτιγκ ή για την διοργάνωση του παιχνιδιού  ‘Κυνήγι Μετεωριτών’ με έπαθλο μικρούς αυθεντικούς μετεωριτές  μόλις στα 5 € .
Το συνολικό κόστος περιλαμβάνει ξενάγηση στον κόσμο των μετεωριτών, προβολή ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικού υλικού, χρήση tablet & μικροσκοπίων καθώς και διαδραστικά δρώμενα και παιχνίδια με έπαθλο μικρούς μετεωρίτες  στις εγκαταστάσεις 220 τ.μ. στα τρία επίπεδα του Μουσείου μας.
(Το  ελάχιστο κόστος επίσκεψης για λιγότερους από 25 μαθητές στο Μουσείο Μετεωριτών – ορίζεται κατόπιν συννενόησης)


Από την φετινή σχολική χρονιά Σεπτέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020 θα ενσωματωθούν για πρώτη φορά στο Μουσείο μας εκθέματα από τα ευρήματα που αφορούν την επεξεργασία ”μετεωριτικού” σιδήρου για την δημιουργία ατσαλιού στην Αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του οικισμού Μαγούλα , στους δίδυμους κράτηρες Ζερέλια ,στον Αλμυρό της Θεσσαλίας. Τα εκθέματα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας της ομάδας μας ”Κυνηγοί Αερόλιθων” από το 2008 μέχρι και σήμερα, με την συμμετοχή γνωστών πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων  στις Η.Π.Α. και πιστεύουμε ότι θα ξαναγράψουν σύντομα την ιστορία του σιδήρου στην Αρχαία Ελλάδα από τους Πελασγούς έως και τους Μυρμιδόνες του μυθικού Αχιλλέα που κατοικούσαν στην περιοχή των λιμνών Ζερέλια.

Takis Theodossiou
Επόπτης της Συλλογής Μετεωριτών
Asteroid Day Coordinator for Greece
Board of Directors IMCA & Member of the Meteoritical Society
President of LOGOS-SLOVO Α-Ω
www.meteoritemuseum.gr   
www.meteorites.gr    www.asteroidday.gr
meteoritesmuseum@gmail.com  
contact@meteorites.gr
6945 822710 – 2102011543  –  210 8617403

Παλλασίτης – Brahin-Λευκορωσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *