Διαλέξεις – παρουσιάσεις

unnamed-314

Για τους φίλους της αστρονομίας, της κοσμολογίας και της επιστήμης των μετεωριτών, καθώς και για συλλέκτες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν ή να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους με νέο υλικό σε τιμές που δεν υπάρχουν στο εμπόριο βρισκόμαστε κάθε Πέμπτη στις 7.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. στο επιστημονικό σωματείο μας LOGOS-SLOVO Α-Ω, που εδρεύει στην οδό Ιακωβίδου 27, κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού «Άγιος Ελευθέριος» στα Πατήσια (τηλ. επικοινωνίας 6945 822710)

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook εδώ και κάνοντας “like” να παίρνετε ενημερώσεις για τις συναντήσεις και δραστηριότητες του Επιστημονικού μας Σωματείου.

Νέο!!! Έναρξη από τον Νοέμβριο 2016 & συνεχώς! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Διοργάνωση Διαδραστικών Σεμιναρίων πάνω στη σύγχρονη Αστρονομία & την Εκπαίδευση στην Επιστήμη των Μετεωριτών διάρκειας 2/4/6/12/24 ή 36 ωρών με πλήρες έντυπο επιστημονικό υλικό στην ελληνική γλώσσα – Επίσης, διοργάνωση σεμιναρίων & εργαστηρίων για το πώς να βρείτε & να αναγνωρίσετε έναν μετεωρίτη! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα email: panthe68@gmail.com & meteorites.greece@gmail.com ή τηλεφωνικώς στο 6945822710.

Θεματολογία διαλέξεων

p1010286-jpg

1. Μία σύντομη ιστορία της ύλης – Η Δημιουργία του Ηλιακού μας Συστήματος (Από τους Υπερκαινοφανείς Αστέρες στον Πρωτοήλιο).
2. Πλανήτες, Κομήτες, Αστεροειδείς, Μετεωρίτες & τα μυστικά που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα και τί υπάρχει πέρα από αυτό (Ι).
3. Πλανήτες, Κομήτες, Αστεροειδείς ,Μετεωρίτες & τα μυστικά που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα και τί υπάρχει πέρα από αυτό (ΙΙ).
4. Η Αστρονομία από τον 17ο Αιώνα μέχρι Σήμερα.
5. Τα Υλικά από τα οποία δημιουργήθηκε το Σύμπαν (Κοσμική σκόνη, Μετεωρίτες)
6. Μετεωρίτες – Μία σύντομη αναδρομή στη χρήση των μετεωριτών από την Αρχαιότητα έως Σήμερα. (Αρχαία Ελλάδα & Αρχαία Αίγυπτος – Λατινική Αμερική, Ασία).
7. Κρατήρες Μετεωριτικής προέλευσης στο Ηλιακό μας Σύστημα & τον Πλανήτη μας (Πώς τους αναγνωρίζουμε και πώς τους ξεχωρίζουμε από τους ηφαιστιογενείς κρατήρες).
8. Τα Συμβάντα που συντάραξαν τον 20ο Αιώνα στην Tunguskha & Sikhote Alin της Σιβηρίας και τί έχουμε μάθει από αυτά. (Ανάλυση της πρόσφατης πτώσης στο Chelyabinsk στα Ουράλια Όρη – με βάση την εξέταση μετεωριτικού υλικού που έπεσε στο Chelyabinsk & to Chebarkul στα Ουράλια – Φεβρουάριος 2013).
9. Εισαγωγή στην Επιστήμη των Μετεωριτών (Meteoritics), Ταξινόμηση των Μετεωριτών – Τί μας λένε τα υλικά από τα οποία αποτελούνται για τη δημιουργία του Σύμπαντος;
10. Πώς μπορούμε να ψάξουμε & να αναγνωρίσουμε μετεωρίτες που έχουν πέσει κάποια στιγμή πάνω στον Πλανήτη μας;
11. Κοσμική σκόνη, πώς δημιουγήθηκε, πώς μπορούμε να την αναζητήσουμε στη γη και τί πληροφορίες μεταφέρει αυτή για τη δημιουργία της ύλης του σύμπαντος.
12. Μαύρες Τρύπες – The Multiverse. Οι επικρατέστερες θεωρίες για την Ύπαρξη Παράλληλων Συμπάντων. Πώς δημιουργούνται – Τί είναι, Τί μας εξηγούν;
13. Το Ολογραφικό Σύμπαν – Σε ποιά σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα στηρίζεται η θεωρία του.
14. Ο Oυρανός των Αρχαίων Λαών. Μία αναδρομή στην Αρχαία Αστρονομία και στους σπουδαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη μας.
15. Μικρομετεωρίτες & Κοσμική Σκόνη. Τί είναι, από που προέρχεται & πώς μπορούμε να την απομονώσουμε από την επιφάνεια του πλανήτη μας!
16. Από τον Αναξαγόρα στη Θεωρία της Πανσπερμίας – Αστεροειδείς , Κομήτες & Μετεωρίτες. Είναι η δυνατή η ζωή στο Σύμπαν;
17. Μετεωρίτες – Αναλυτική Ταξινόμηση των μετεωριτών με ταυτόχρονη παρατήρηση & επεξεργασία μετεωριτικού υλικού (Εργαστήριο).
18. Αναλυτική Σπουδή στην Επιστήμη των Μετεωριτών. Η χημική σύνθεση – η πετρογραφική ανάλυση – η κρυσταλλική δομή των μετεωριτών.
19. Μία σπουδή στην κρυσταλλική δομή των διαφορετικών Μετεωριτικών Πετρωμάτων.
20. Κυνήγι μετεωριτών – Ένα εργαστήριο αποκλειστικά πάνω στην αναζήτηση & τον εντοπισμό μετεωριτικών πετρωμάτων.


Τάκης Θεοδοσίου
Board of Directors IMCA
πρ.Διδάσκων Ακαδημίας Πλάτωνος
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μέλος του IMCA (#1161) -METEORITICAL SOCIETY